Wie zijn wij?

Nou, wij zijn Fons en Ingrid de Greef en wij wonen samen met onze drie Leonbergers, Jules, Dawna en Bess in Berkel en Rodenrijs vlak bij Rotterdam.

Onze liefde voor de Leonberger is begonnen in 1989. Wij woonden toen in Spijkenisse en na het overlijden van onze Gambit ( Golden Retriever) wilden we graag een Leonberger om zijn trouwe en fantastische karakter. Toeval wilde dat er op dat moment een nestje was geboren bij de Kennel Memicedaiska van Ida Lems ook in Spijkenisse.

Zo is onze eerste Leonberger reu Laska bij ons komen wonen, een geweldige hond, een rots in de branding, stoer en lief tegelijk.

Vier jaar later is Faro, ook een reu, erbij gekomen. Faro was echt een grote super lieve hond met een heel stabiel karakter. Hij en onze dochter van toen 5 jaar waren echt maatjes. Een gouden duo.

In 2000 is Mistral, ook een reu, bij ons komen wonen, hij was weer heel bijzonder door de zilveren kleur van zijn vacht en zijn gevoelige en aanhankelijke karakter. Hij is 12 en een half jaar oud geworden en tot op het laatst heel actief

Toen Faro ook op ruim 10 jarige leeftijd overleed en ik in die tijd gezondheid problemen had, hebben we voor een kleinere hond gekozen, Grand Basset Griffon Vendeen, Jolie en dit keer een teefje. Wat we toen nog niet wisten is dat zo’n kleintje de hele boel op stelten kan zetten en zeker voor actie in de tent zorgde. Zij en Mistral waren dikke mik.

Mistral was 10 toen Memicedaiska Yen-ay erbij kwam. Dit keer toch een teefje en een hele lieve. Zij had zo’n will to please, geweldig. Drie honden wel wat veel dacht ik, maar o het was zo’n mooi stel. Onze, toen toch al oude Mies leefde weer helemaal op met zijn eigen soortgenootje.

Het was al jaren een wens van ons om een keer zelf een nestje te fokken.

Lang verhaal kort samengevat: na een geschikte reu voor Yen-ay in Duitsland gevonden te hebben, Lennox Zolo von Löwengarten, een gouden hond, zo relaxed en lief, is daar een nestje van 11 pups uit geboren

Uit dat nest hebben we zelf een reu (Jules – of te wel, Mack Zolo La Fami Yen-ay) gehouden. Een heel mooie reu met een prachtig karakter, maar wat wil je ook met zo’n vader en moeder.

Onze mooiste droom was om een nestje te fokken waarvan de vader en moeder alle twee bij ons wonen en zo is Dawna erbij gekomen. Dawna van Dammershof is van een heel andere lijn dus prima.

Jules bleek bij Dawna helaas geen succes te hebben met de voortplanting.

Ook een andere reu had geen succes bij Dawna, natuur kun je gewoonweg niet dwingen.

Tot ons grote verdriet is Yen-ay veel te vroeg op bijna 9 jarige leeftijd overleden. 

In 2020 is Memicedaiska Per Sempre Bess bij ons komen wonen. Wat een geweldige hond is zij, lief vrolijk, trouw en een echte speurneus. Hopelijk gaat onze nieuwe droom werkelijkheid worden want we zijn van plan haar te laten dekken bij de volgende loopsheid eind 2023 hopelijk met positief resultaat.

Ons doel is een mooi gezond nest waar we zelf ook een pup van willen houden.

 

 Zo, dit is in het kort wie wij zijn.